Ouders

Ouderraad

Wat is een ouderraad?

 

In onze school is al jaren een ouderraad actief. De ouderraad is een verzameling van enkele enthousiaste ouders die elk jaar proberen om volgende zaken te realiseren:

 

1. De ouderraad streeft ernaar een vlotte dialoog en een goede samenwerking tussen de directie, leerkrachten en de ouders op te bouwen. Zowel vanuit de ouders als vanuit de school kunnen items besproken worden.

 

2. De ouderraad biedt de kans om andere ouders te leren kennen en verhoogt de betrokkenheid bij de werking van de school. Tijdens de vergaderingen en activiteiten is het ook belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft, het moet altijd leuk blijven! Op het einde van het schooljaar is er ook altijd een etentje met alle leden van de ouderraad en de leerkrachten en directie.

 

3. Elke maand organiseert de ouderraad een fruitdag. De fruitdagen worden aangekondigd via de kalender en aan de ingang van de school. Nieuw is dat we nu ook soep en groenten zullen aanbieden.

We proberen elke keer een andere fruit- of groentensoort te voorzien afhankelijk van het seizoen.

 

4. De ouderraad organiseert jaarlijks enkele leuke activiteiten. Met de opbrengst van deze activiteiten sponsoren we enerzijds de fruitdagen, de dag van de leerkracht, een traktatie voor de kinderen en anderzijds wordt er geld voorzien voor (spel)materiaal voor de school of andere projecten.

5. De ouderraad ondersteunt ook interessante projecten. Zo is er de verkeersveiligheid waarvoor we hesjes voor alle kindjes voorzien hebben. Ook dit jaar blijft dat een belangrijk item. Daarnaast is er ook de speelplaats voor de allerkleinsten die wel wat kleur mag krijgen.

 

6. Ondersteuning van de school bij hun activiteiten zoals het frietjesfeest en andere schoolfeesten.

Hoe werkt onze ouderraad?

 

Per schooljaar organiseren we een 6-tal vergaderingen. We bereiden dan de geplande activiteiten voor en wisselen van gedachten over allerlei punten die de kleuterschool, de kinderen en de ouders aanbelangen. Daarnaast zal er voor de- grotere activiteiten ook gewerkt worden met werkgroepjes.

 

De weg naar de ouderraad ligt voor iedereen open. Hebt u vragen of voorstellen die u besproken wenst te zien, aarzel dan niet om contact op te nemen met de voorzitter of iemand van de leden van de ouderraad.

ouderraad@kersenpitje.be of kristien.vanpoucke.kv@gmail.com

 

Je kan alles van de ouderraad volgen via:

 

  • De website van het kersenpitje onder'Ouderraad'.

  • Op onze facebookpagina: Ouderraad kersenpitje

 

  • Je kan ons altijd mailen via ouderraad@kersenpitje.be

 

  • https://www.facebook.com/pages/Ouderraad-kersenpitje/264669073655390?sk=timeline

 

't Kersenpitje

Hilde Peeters

Verbindingsweg 14,

9950 Waarschoot

09 377 86 89 0494 63 47 62

 

directie@kersenpitje.be

Copyright © All Rights Reserved